«Партнерство та розвиток»: на Львівщині відбувся Форум організацій громадянського суспільства

Влада та громадянське суспільство повинні стати партнерами не на словах, а на ділі. Звучить ніби “само собою зрозуміла істина”, але чомусь часто-густо то одна сторона, то інша забувають, що партнерство є дорогою з двостороннім рухом.  Власне зараз, наша держава опинилася в нових реаліях –  завершення децентралізації, новий адміністративно-територіальний устрій, перезавантаження місцевого самоврядування, пандемія Ковід -19…. Дуже важливо обрати правильні інструменти та механізми співпраці, налагодити конструктивний діалог та партнерство влади та громадянського суспільства Адже це запорука розвитку.

Обмін досвідом та налагодження ефективної комунікації між громадянським суспільством та органами влади – такою є мета Форуму «Партнерство та розвиток». Вже вп’яте його провели на Львівщині. Захід відбувся 15 грудня 2020 року.

Цьогоріч, враховуючи усі карантинні обмеження, захід  провели в онлайн форматі.

В межах заходу представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Офісу Ради Європи, Координатори проекту ОБСЄ в Україні, об’єднаних територіальних громад, громадських організацій обмінялися досвідом успішного впровадження нових практик взаємодії органів влади та організацій громадянського суспільства.

Також учасники обговорили результати процесу децентралізації, взаємодію влади та громадськості, розглянуть проблеми та виклики у цьому напрямку. Окрім цього, спікери форуму поділяться успішним досвідом та кейсами  щодо принципів і технік використання інструментів цифрової трансформації.

“Форум – це платформа для налагодження співпраці та партнерських відносин з організаціями громадянського суспільства, залучення їх до реалізації регіональної політики. Особливу увагу приділимо розвитку громадянського суспільства в ОТГ, поділимось успішною реалізацією проєктів у громадах та розповімо, як розвивати роботу організацій завдяки використанню діджитал інструментів. Тому запрошуємо скористатись нагодою та взяти участь в заході” – зазначив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА  Андрій Ковальський.

“Налагоджене партнерство дозволяє досягти максимального ефекту від об’єднання зусиль та ресурсів усіх ланок, адже, коли представники влади та  громадянського суспільства працюють злагоджено, їм вдається виокремити пріоритетні завдання та цілі, досягти цілковитого взаєморозуміння задля сталого розвитку громад та територій. Нерідко усі намагання налагодити діалог на рівних наражаються на невидимі бар’єри нерозуміння, або ж просто її ігнорування. Тому важливим моментом є дати поштовх, дати знання та навчити комунікувати представників кожного із секторів для досягнення максимально результату. Саме тому, такі  заходи є надзвичайно важливими для налагодження конструктивного діалогу, визначення спільних пріоритетів  та проєктів , обміну досвідом, об’єднання й координації зусиль, ресурсів, рівність участі кожної зі сторін у процесі прийняття рішень на регіональному рівні.” – зазначив голова Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита.

Організатори: Відділ комунікацій з громадськістю Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА спільно з Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини.