За підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Жидачівська громада розпочала розробку стратегії до 2027 року

Стратегія розвитку громади – це насамперед про майбутнє громади. Стратегічне планування передбачає кроки із чітким поетапним визначенням заходів та ресурсів для забезпечення подальшого соціально-економічного розвитку громади та комфортного, безпечного і якісного проживання кожного її мешканця.
Наприкінці лютого у Жидачеві відбулося засідання Робочої групи по напрацюванню Стратегії розвитку до 2027 року. Під час заходу експертами проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» було презентовано соціально-економічного аналіз основних тенденцій розвитку громади. Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Володимир Левко, голова Жидачівської міської ради наголосив, що Стратегія розвитку громади є основою для сталого місцевого розвитку, та потребує залучення всіх зацікавлених сторін у громаді. «Попри війну громада мусить бути життєздатною та підтримувати усі процеси у ній. Реформа децентралізації створила нові можливості, які важливо правильно використовувати. Стратегія розвитку дозволить нам визначитися, як буде розвиватися громада у майбутньому» – підкреслив Володимир Левко.

«Особиста активна участь голови громади та його заступників свідчить про відповідальне ставлення до стратегування і його ролі для громади» – підкреслив експерт проєкту Олександр Софій.

Захід проводився Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».