В Яворові стартував стратегічний хакатон

Яворів Інфо

Яворів, Львів, Дніпро та Кривий Ріг об’єднались у створенні стратегії розвитку громад.
20 квітня, у місті Яворові стартував стратегічний хакатон на тему: «Прискорення реформи децентралізації та вироблення бачення стратегічного розвитку об’єднаної територіальної громади».
У цій події, що триватиме 4 дні, беруть участь не лише яворівчани, а й делегації з Дніпра та Кривого Рогу, а також – науковці зі Львова.
На першій сесії мова йшла про потреби стратегічного бачення для сталого розвитку громади.
21 квітня, на стратегічному хакатоні розглядали питання децентралізації, акцентуючи увагу на діалозі – як інструменті спроможних громад та впровадження ефективного територіального управління.
Основними завданнями події є формування інноваційних стандартів управління об’єднаних територіальних громад, у тому числі – з використанням інструментів е-врядування.
Цей перший за всю історію Яворова хакатон організовано Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проекту «Міжрегіональний міст порозуміння та партнерства», втілення якого в життя відбувається в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО Центр «Жіночі перспективи» – за фінансової підтримки Європейського Союзу.